Iloranta – rentoutumista maaseudulla

PELTOLAN MAJOITUS > Blogi > Suomi > Iloranta – rentoutumista maaseudulla

guitar-countryside

Iloranta on Hauholla sijaitseva keskus, jossa voi viettää monenlaisia tapahtumia, leirejä ja kokouksia maaseudun rauhasta nauttien. Hauho sijaitsee Lahden ja Tampereen välissä, joten sinne on helppo saapua melkein mistä tahansa päin Suomea. Ilorantaan pääsee oman auton lisäksi julkisilla kulkuneuvoilla, kuten junalla ja bussilla. Iloranta tarjoaa erilaisia palveluita riippuen siitä, minkä vuoksi olet paikkaan saapunut. Perheet matkustavat sinne yhteisen hauskan tekemisen perässä. Siellä voi viettää rentouttavaa lomaa ja nauttia hyvästä ruoasta. Siellä voi järjestää myös esimerkiksi rippikoululeirejä.

Monet yksityiset henkilöt palaavat vuosi toisensa jälkeen Ilorantaan viettämään lomaa joko talven pulkkailusta nauttien tai kesällä lukuisissa järvissä uiden. Ilorannasta löytyy myös ohjattua tekemistä. Se voi olla esimerkiksi ravustamista rapukaudella tai kalastamista milloin vain. Itse pyydetyistä herkuista voi helposti valmistaa ruokaa, joka voidaan jakaa kaikkien vieraiden kesken illallispöydässä. Ilorantaa on kuvailtu kuin mummolaksi, jonne pääsyä kaikki odottavat. Tämä ei olekaan ihme, sillä paikkaa pyöritetään suurella sydämellä. Se on palvellut jo 80 vuotta. Tällä hetkellä paikka pyörii jo neljännessä sukupolvessa.

Palvelut

Iloranta tarjoaa palveluita niin lomalaisille, yrityksille, leirikoululaisille, matkailijoille ja senioreille. Sen lisäksi siellä voi viettää myös sporttista hyvinvointilomaa. Monet yritykset suosivat Ilorantaa, koska siellä työntekijät voivat rentoutua ja puhua muustakin kuin työasioista. Leirikoululaisille taas on tarjolla Maaseudulle oppimaan -paketti, joka tarjoaa vapaa-ajan lisäksi myös muutakin tekemistä. Leirikouluja järjestetään vuoden ympäri. Iloranta voi järjestää myös räätälöidyn leirikoulupaketin, joka vastaa hyvin järjestäjän toiveisiin. Ohjelma voi olla esimerkiksi leivän leipomista, lampaanvillan karstaamista, savusaunassa saunomista kuin luonnonjäällä pelattavaa curlingiakin.

finland-bridge

Suomalaista maaseutua parhaimmillaan

Lomalaisille Ilorannalla on paljon tarjottavaa. Iloranta on vanhin Suomen maaseudulla toimiva täysihoitopaketteja tarjoava matkailuyritys. Ilorannassa on huolehdittu vieraista jo 80 vuoden ajan. Iloranta on neljän sukupolven yritys, joka tarjoaa myös mahdollisuuden yöpyä maaseudulla. Iloranta tarjoaa laavun, jossa seikkailunhaluiset vieraat pääsevät nauttimaan Suomen upeasta luonnosta. Laavulla voi yöpyä ainoastaan kesäisin. Muuta majoitusta löytyy Ilorannan sisätiloista. Ilorannassa on useita eri rakennuksia, joiden majoitustilat vaihtelevat rakennuksittain. Osaan huoneista voi tuoda myös eläimiä, joten lemmikkienkin kanssa matkustaminen onnistuu vallan hyvin.

Majoitus

Iloranta tarjoaa majoittumista Omenatarhassa, päärakennuksessa, Punaisessa talossa, mökeissä ja aitoissa sekä pihapiirin muissa rakennuksissa. Päärakennus ja sen läheisyydessä sijaitseva Omenatarha tarjoavat hotellihuoneiden tasoista majoitusta. Punaisesta talosta löytyy huoneita niin yksityisillä kuin yhteiskäytössä olevilla pesutiloilla. Ilorannassa on myös kuusi mökkiä, joihin kuhunkin voi majoittua 5-6 henkilöä. Kaikista mökeistä löytyy myös pesuhuone ja wc. Aitat ovat sähkölämmitteisiä, joten niissäkin voi yöpyä myös talvella kahta lukuun ottamatta. Muut pihapiirin lähettyvillä olevat rakennukset on tarkoitettu yhteiskäyttöön. Siellä on esimerkiksi takkahuone, kirjasto sekä tila, jossa voi järjestää illallisia.