Lomamokkila – kotoisaa aamiasmajoitusta maatilamiljöössä

PELTOLAN MAJOITUS > Blogi > Aamupala vuoteeseen > Lomamokkila – kotoisaa aamiasmajoitusta maatilamiljöössä

woman-coffee

Savonlinna, joka on tunnettu oopperajuhlistaan, on Saimaan sydän. Sieltä löytyy myös sykähdyttävä aamiaismajoitus nimeltään Lomamokkila, joka on kestinnyt vieraitaan jo liki 40 vuotta. Tämä pitkät perinteet omaava perheyritys on ottanut vastaan matkailijoita eri maista ja kulttuureista jo neljän sukupolven ajan. Lomamokkila sijaitsee luonnon helmassa, Saimaan upean vesistön alueella. Luonnon läheinen sijainti tarjoaa hyvät puitteet niin rentoutumiselle kuin erilaisille aktiviteeteille. Lomamokkilassa pääsee tietenkin myös majoittumaan mukavasti ympäri vuoden ja kodinomainen tunnelma on taattu sekä heidän rantamökeissään, että laadukkaissa huoneissaan. Lomamokkilassa panostetaan paikallisuuteen ja kestävään kehitykseen, joten täällä vieraillessa on mahdollista päästä nauttimaan maittavaa maalaisruokaa, joka on valmistettu tilan omia tuotteita käyttäen. Lomamokkila on onnistunut ihastuttamaan kävijöitään jo vuosikymmenien ajan ja se onkin myös palkittu muun muassa Vuoden maaseutumatkailuyrittäjä- ja Pro maaseutu -palkinnoilla. Seuraavaa lomamatkaa suunnitellessa kannattaa pitää Lomamokkila mielessä!

 

Majoitusvaihtoehdoissa on runsaasti varaa mistä valita

breakfast

Olitpa sitten aikeissa matkustaa yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin, Lomamokkilasta löytyy runsaasti erilaisia majoitusvaihtoehtoja eri tarpeisiin. Huonemajoitusta on tarjolla viidessä eri rakennuksessa: päärakennuksesta löytyy kolme kahden hengen huonetta omilla kylpyhuoneilla

ja kahdessa vierastalossa on yhteensä kuusitoista kahden hengen huonetta omilla kylpyhuoneilla. Lisäksi Lomarakennuksesta sekä Aitasta löytyy vielä kaksi kahden hengen huonetta, mutta kylpyhuoneet ovat näissä joko yhteiskäytössä tai eri rakennuksessa. Kaikkiin huoneisiin kuuluu aamiainen, liinavaatteet sekä siivous, ja huoneissa majoittuvilla on mahdollisuus kotakeittiön, soutuveneiden sekä ranta- että pihasaunojen käyttöön. Osassa huoneista on mahdollisuus lisävuoteeseen. Mökkimajoituksista löytyy myös runsaasti eri vaihtoehtoja täysin varustelluista mökeistä vaatimattomampiin kesämökkeihin. Erilaisia mökkivaihtoehtoja on tarjolla yhteensä kahdeksan kappaletta. Kaikkiin mökkeihin kuuluu oma ranta, soutuvene, sauna ja petivaatteet. Päärakennuksessa tarjoiltava aamiainen ja päivällinen ovat myös varattavissa. Osaan mökkejä voi ottaa myös lemmikin mukaan!

Rentoutumista ja aktiviteetteja luonnon helmassa

Rentoutumisen ohella Lomamokkilassa voi myös harrastaa erilaisia aktiviteetteja. Paikan päältä on mahdollista vuokrata polkupyöriä sekä tennisvälineitä ja pihapiirissä onnistuu niin sulkapallon, lentopallon kuin tenniksenkin pelaaminen. Alueella on myös mahdollista päästä tutustumaan maatilan eläimiin sekä tilan historiaan, jota varten on kunnostettu vanhaan riihen rakennettu riihimuseo. Aittamuseosta löytyy vaikkapa tuliaisiksi esimerkiksi kotikutoisia villasukkia. Päärakennuksen harrastehuoneessa voi pelata biljardia ja lautapelejä sekä lukea kirjoja. Järven rantaan on päärakennukselta vain kilometrin matka, ja siellä on mahdollista kokeilla kalastusta, soutaa, uida sekä saunoa rantasaunassa ja savusaunassa. Aktiviteetteja löytyy myös talvikaudella, jolloin lähimaastosta löytyy hiihtolatuja, ja yhteistyökumppaneiden avustuksella pääsee kokeilemaan esimerkiksi retkiluistelua. Myös lähiseutu tarjoaa paljon koettavaa. Laadukas majoitus takaa rauhalliset yöunet ja kotitekoiset ateriat tilan omista aineksista auttavat pysymään virkeänä päivän aktiviteeteissa. Kokonaisuudessaan Lomamokkila tarjoaa hyvät mahdollisuudet loman viettoon, oli suunnitelmissa sitten aktiivisempi tai rauhallisempi loma. Luonnon rauhassa kiireisinkin mieli pääsee rentoutumaan!